NAJAVA: Podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom – faza 1 (Ograničeni postupak/trajni poziv)
  • Objavljeno:
  • 06.02.2017.

Natječaj u najavi
Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva, Natječaji u najavi
Država: Hrvatska
Tema/sektor: Socijalna uključenost
Iznosi sredstava €: 18.000.000
Prijavitelji: Ostalo
Partneri: Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, Udruge, Ustanove, Socijalne zadruge

Cilj: daljnja podrška procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te osiguravanje njihova prava na život u obitelji i zajednici.

Specifični cilj: poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.

Prihvatljive aktivnosti:

- aktivnosti koje doprinose poboljšanju pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, u svrhu sprječavanja institucionalizacije i podrške procesu deinstitucionalizacije;

 – aktivnosti jačanja kapaciteta stručnjaka u pružanju usluga alternativnih oblika skrbi i socijalnih usluga i osiguravanju njihove održivosti;

- aktivnosti podizanja svijesti javnosti o procesu deinstitucionalizacije.

Prihvatljivi prijavitelji: 18 državnih domova koji pružaju uslugu smještaja za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom (tjelesnim, intelektualnim osjetilnim i mentalnim oštećenjima).

Potencijalni partneri:

- javne ustanove koje pružaju socijalne usluge kojima je osnivač javnopravno tijelo;

- jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave;

- organizacije civilnog društva koje imaju važeći ugovor s MDOMSP o pružanju socijalnih usluga.

Indikativan iznos financijske omotnice: 135.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 765.000,00 HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 11.475.000,00 HRK.

Indikativni intenzitet potpore je 100%.

Indikativni datum objave natječaja je veljača  2017. godine. Indikativni datum objave rezultata je n/p.  Navedeni datumi isključivo su informativnoga karaktera te su navedeni u svrhu olakšavanja pretraživanja. Napominjemo da otvaranje natječaja može kasniti u odnosu na službeno objavljene indikativne najave.

Ukoliko su vam potrebne konzultantske usluge za ovaj natječaj javite se na info@eu-projekti.com.