NAJAVA: Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza III (Otvoreni postupak/privremeni poziv)
  • Objavljeno:
  • 06.02.2017.

Natječaj u najavi
Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva, Natječaji u najavi
Država: Hrvatska
Tema/sektor: Obrazovanje
Iznosi sredstava €: 42.666.666
Prijavitelji: Osnovne škole, Srednje škole
Partneri: Osnovne škole, Srednje škole

Cilj: osiguravanje inkluzivnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama.

Specifični cilj: omogućavanje boljeg pristupa obrazovanju učenicima u nepovoljnom položaju u pred-tercijarnom obrazovanju

Prihvatljive aktivnosti: pružanje potpore učenicima s teškoćama  financiranjem troškova rada pomoćnika te komunikacijskih posrednika prema propisanim kriterijima Poziva.

Prihvatljivi prijavitelji: osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti)

Potencijalni partneri: osnovne i srednje škole.

Indikativan iznos financijske omotnice: 320.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu definirati će se u natječaju, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi  20.000.000,00 HRK.

Indikativni intenzitet potpore je 100%.

Indikativni datum objave natječaja je svibanj 2017. godine. Navedeni datumi isključivo su informativnoga karaktera te su navedeni u svrhu olakšavanja pretraživanja. Napominjemo da otvaranje natječaja može kasniti u odnosu na službeno objavljene indikativne najave.

Ukoliko su vam potrebne konzultantske usluge za ovaj natječaj javite se na info@eu-projekti.com.