Aktualno

Interreg V-B DUNAV 2014.-2020. – otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga Seed Money Facility
  • Objavljeno:
  • 09.10.2017.

Program transnacionalne suradnje Dunav 2014. – 2020. otvorio je Poziv prema provedbenom okviru specifičnog cilja 4.2., Seed Money Facility (SMF). Seed Money Facility je instrument namijenjen pružanju podrške razvoju transnacionalnih projekata usklađenih s prioritetnim područjima Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR), neovisno o financijskom instrumentu u sklopu kojeg će se provoditi projekt.

U Programu transnacionalne suradnje Dunav sudjeluje devet država članica Europske unije: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska,  Rumunjska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

Prihvatljivi prijavitelji:
– lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela
– međunarodne organizacije
– privatna neprofitna tijela

U sklopu ovog poziva koristiti će se pojednostavljeni postupak prijave, a detaljne uvjete i rokove možete pronaći na OVDJE. Objavu, relevantne informacije o pozivu i svu dokumentaciju potrebnu za pripremu i prijavu projekta možete preuzeti s programske mrežne stranice.

Poziv će biti otvoren od 2. listopada 2017. a prijavni obrazac i njegovi prilozi moraju biti dostavljeni putem eMS sustava najkasnije do 7. prosinca 2017. u 15:00h.

Prijavni obrazac treba opisati stratešku važnost dostavljene teme u odnosu na prioritetna područja EUSDR-a. Postupak prijave i odabira, kao i postupci provedbe detaljno su prikazani u SMF Programskom priručniku (SMF Programme Manual). Među ostalim obvezama i zahtjevima prihvatljivosti, podnositelji projektnog prijedloga moraju dostaviti i Izjavu o usklađenosti potpisanu od strane relevantnih Koordinatora prioritetnih osi EUSDR (PAC-ova), navodeći da je prijedlog u skladu s ograničenim temama koje su prethodno identificirali.

Programski dokument (Interreg V-B Danube Cooperation Programme) usvojen od strane Europske komisije 20. kolovoza 2015.g. predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga. Možete ga preuzeti ovdje.

Izvor: http://www.strukturnifondovi.hr